top of page

Mistä Tilitoimisto sai alkunsa?

Updated: Apr 1, 2022

Ajatus Tilitoimisto Kohti Unelmia perustamisesta tuli siksi, että kyllästyin kuuntelemaan valittelua yrittäjien suusta omista kirjanpitäjistään. Lue tästä blogikirjoituksesta tarkempi tarina ja hiukan meidän missiosta sekä visiosta auttaa yrittäjiä menestymään."Et sä noita voi pistää kirjanpitoon" vastasi ystäväni kirjanpitäjä kun hän oli ollut lounastamassa liikekumppaninsa kanssa ja lounaan tarkoitus oli ollut saada lisäkauppaa yritykselleen.


"Noh kyllä mä sitä ihmettelin, mutta ajattelin sinun tietävän itsekin niiden olevan rästissä.." tuli puolituttuni kirjanpitäjän suusta kun yrittäjällä oli vaikeuksia taloudellisesti yritystoimintansa kanssa ja hän ei ollut maksanut verojaan. Yrittäjä oli kuvitellut kirjanpitäjän pitävän huolta, että ne maksetaan ajoissa.Ei tää näin voi mennä

"Mielessäni oli vaan, että asialle täytyy tehdä jotain. Oli mulla itselläkin jälkikäteen tilanteita, jossa olisin ehdottomasti kaivannut kirjanpitäjältä arvokasta tietotaitoa ja vinkkiä tilanteeseen. Päätin perustaa tilitoimiston, jolla on vahva intressi asiakkaidensa menestykseen."

Ideassa oli sillä hetkellä vaan yksi pieni MUTTA. Mä en osaa tehdä kirjanpitoa ja mä en tunne ketään kuka lähtisi mun kaa tätä tekemään. Pistin idean taskuun ja päätin, että vielä tulee päivä kun perustan yrittäjälle yhden tärkeimmistä kumppaneista eli tilitoimiston joka palvelee, kuuntelee, auttaa ja rakentaa menestystarinoita yhdessä yrittäjien kanssa.Käänteentekevä kumppanuus


Aloitin yhteistyön Netvisorin kanssa oman podcastini (joka on muuten nimeltään myös Kohti Unelmia) ja sisällöntuotannon osalta. Tässä juttu heidän blogista jossa kerron vinkkejä aloitteleville yrittäjille. Pidin siis luennon heidän asiakkaille ja heitin luennon aikana ajatuksen, että mitä jos tilitoimisto olisi vielä lähempänä yrittäjän liiketoimintaa ja laskuttaisi vain onnistumisten mukaan asiakasta? Tajusin vasta luennon jälkeen itsekin kuinka hyvä olisi luoda tältä pohjalta kumppanuuksia tilitoimiston ja yritysten välille. Toki siinä on omat haasteensa jollain aloilla ja kuinka sitä mitataan, mutta lähtökohtaisesti nämä on lähes aina parhaita diilejä kun laskutetaan vain onnistumisten mukaan. Muistan kuinka harmittelin itsekseni, että piru vie kun ei vieläkään oo sopivaa kumppania mielessä.


Eipä aikaakaan kun joku alkoi seurata minua Instagrammissa. Tuttuun tapaani jonka teen lähes jokaisen seuraajan kohdalla, lähetän viestin jossa kiitän seuraamisesta ja tarjoan apuani. Tällä kertaa seuraaja olikin kirjanpitäjä jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan ja huomasin, että tässä hän on: Kumppani tilitoimistoon! Anu ajoi Kajaanista puoliväliin vastaan tapaamiseen minua ja nähtiin Jyväskylässä. Juteltiin parisen tuntia ja molemmat olivat heti sitä mieltä, että me tehdään yhdessä siistejä juttuja. Muutaman neuvottelun, mutkan, selvitystyön ja puhelun jälkeen päädyimme yhteistyöhön. Anu vastaa meidän kirjanpidosta konkreettisesti ja minä autan sitten kaikessa muussa yrittäjää. Yhdessä tulemme auttamaan toivon mukaan jo tänä vuonna satoja yrittäjiä kohti jokaisen omia unelmia. Me teemme sen minkä me osaamme ja sinä keskityt siihen minkä sinä osaat. Yhdessä rakennamme menestystä ja se on hieno juttu se.Siis hetkonen, laskutamme vain onnistumisesta?


"Menestystä rakentamassa" - Tilitoimisto Kohti Unelmia

Noh lähestulkoon näin. Ehkä olisi osuvampaa sanoa, että me teemme oman katteemme vasta kun onnistumme. Yksi vaihtoehtomme "KASVU" on sopia meidän kanssa kumppanuus niin, että laskutamme liikevaihdosta sovitun prosenttiosuuden. Ja alkuvaiheessa tämä tarkoittaa sitä, että teemme sen paljon edullisemmin kuin muissa paketeissamme. Uskomme, että pystymme kasvattamaan sinunkin bisnestä yhdessä isommaksi ja silloin me teemme oman katteemme kun onnistumme ja sinun yrityksesi liikevaihto nousee. Me teemme sen auttamalla sinua niin paljon kuin osaamme ja pystymme. Myymme, vinkkaamme, kuuntelemme, neuvomme, puhumme sinusta eteenpäin ja markkinoimme... Niin, että sinä kasvat ja me yhdessä molemmat pääsemme nauttimaan menestyksen tuomista eduista.


Visiomme


Haluamme olla Suomen halutuin tilitoimisto pienyrittäjien keskuudessa. Tähän pääsemme kun luomme menestyneitä yrittäjiä ja pääsemme auttamaan erilaisia yrittäjiä kohti heidän omia unelmia. Meille ei pääse kaikki asiakkaaksi, otamme vaan hyviä tyyppejä kumppaneiksi jotka haluavat toteuttaa unelmia, ovat valmiita tekemään sitä yhdessä ja haluavat pitää samalla hauskaa yrittäjyyspolulla. Tästä tämä matka kunnolla alkaa ja ollaan ihan superkiitollisia jokaisesta kumppanuudesta joita olemme jo saanut!


Mikäli haluat onnistua, menestyä ja rakentaa unelmistasi totta, niin ole yhteydessä hakulomakkeen avulla. Olen yhteydessä jokaiseen henkilökohtaisesti ja jutellaan sitten lisää josko me oltais sopivat kumppanit toisillemme.73 views0 comments

Comments


bottom of page